Nieuws

Huawei heeft een nieuwe lijn 1-fase omvormers met 2 tracker. Deze omvormers zijn zeer geschikt voor de kleinere installaties van 2 t/m 5,5 Kw. Het zeer hoge rendement van max. 98.5% is door andere merken nog niet gehaald in deze typen 1-fase omvormers.

____________________________________________________________________________________________________

 

Van Ginkel Energie Techniek heeft een project in opdracht voor 528 PV panelen. Deze panelen worden na renovatie van het platte dak geplaatst. Elke woning, 132 stuks krijgt hierbij een eigen omvormer om zo de energie prestatie te verbeteren.

____________________________________________________________________________________________________

Energie bespaar show 1 en 2 April

10399150_1072804936092015_811568713812145474_n

 

Flyer show Diepeveen/van Ginkel 2016

 

1 en 2 April houden wij de Energie bespaar show in samenwerking met installatiebedrijf Diepeveen. Locatie is De Kleine Weide, Biesbosserweg 19 in Renswoude.

__________________________________________________________________________________________________________

 

Nieuwbouw woning in opdracht , waar we de totale energie behoefte enkel door zonlicht opwekken. Geen gasaansluiting meer nodig. Heeft u ook interesse bezoek onze Energie Beurs 1 en 2 april 2016 locatie De Kleine Weide te Renswoude.

 Afbeelding1

__________________________________________________________________________________________________________

Solar Impulse takes to the skies on first round-the-world solar flight.

http://new.abb.com/betterworld/solar-impulse

Payerne, Switzerland: Today,Solar Impulse 2, the second single-seater solar aircraft of Bertrand Piccard and André Borschberg designed to take up the challenge of the first round-the-world solar flight, without any fuel in 2015, carried out its eighteenth test flight out of the Payerne aerodrome in Switzerland. The plane flew at a high altitude. There will be several other test flights taking place in the coming months in order for this experimental machine to attain certification. They will be followed by training flights of Bertrand Piccard and André Borschberg later in the season still from Payerne airfield. The attempt to make the first round-the-world solar-powered flight is scheduled to start in March 2015 from Gulf area. Solar Impulse will fly, in order, over the Arabian Sea, India, Myanmar, China, the Pacific Ocean, the United States, the Atlantic Ocean and Southern Europe or North Africa before closing the loop by returning to the departure point. Landings will be made every few days to change pilots and organize public events for governments, schools and universities.
ABB_Solar_Impulse_Take_off_Abu_Dhabi

__________________________________________________________________________________________________________

ulicasolar-logoDe nieuwe zonnepanelen van Ulica hebben maar liefst 4 Busbars waardoor de opbrengst nog hoger wordt en de kans op Hotspots verkleind wordt. De 4 busbars zijn te herkennen aan de 4 strepen per cel. Vooral op lange termijn is deze kwaliteit zichtbaar beter door een lagere degradatie van de cellen. De Poly (blue) panelen gaan nu al naar de 270 Wattpiek en de Mono (Full-Black) panelen gaan nu al naar 275 Wattpiek per paneel.

 

 

Ulica solar 270 Wp  BLUE panels    Ulica solar 275Wp Black (4-Bussbars)

 

__________________________________________________________________________________________________________

Krantenartikel Dorp en Streek nieuws:

Primeur duurzaamheid in Renswoude!

Foto artikel krant

 

RENSWOUDE – Om met je eerste energie nul opdracht meteen een primeur te plaatsen is bijzonder. En toch deed Renswoudenaar Eduard van Ginkel dat met zijn bedrijf Van Ginkel Infra.

 

“Ik werk samen met installatiebedrijf Diepeveen. Sommige klussen zijn nou eenmaal te gecompliceerd om alleen te doen en ik heb in Diepeveen een gedegen partner in samenwerking gevonden”, zo laat Eduard weten als we hem treffen bij het bewuste project in Renswoude. Het bewuste project met een Xion ketel is geplaatst bij Marco en Edith van Eijk die zeer tevreden blijken met het beloofde resultaat.

 

Edith vertelt: “Ik heb Eduard via gezamenlijke contacten leren kennen en wist eigenlijk niet eens wat hij precies deed. Maar toen ik aangaf dat ik nog wel wat wensen had met betrekking tot onze boerderij raakten we in gesprek en ik werd meteen enthousiast. En inmiddels ben ik nog enthousiaster als ik zie dat we veel minder energie gebruiken. Het leuke is dat we dat ook allemaal op een speciale website in kunnen zien.”

 

De lezer van dit verhaal zal inmiddels wel denken ‘en waar gaat dit nou allemaal om’. Eduard legt het uit: “Zonnepanelen, zonnecollectoren gecombineerd met een Xion ketel. Een uniek systeem in Nederland dat wij als enige plaatsen. De apparatuur en materialen zijn op een dusdanige manier geconstrueerd en samengesteld dat er een zeldzaam hoog rendement te halen is uit zonne-energie. Ons systeem kan volledig ‘energie-nul’ gemaakt worden met een veel lagere investering.”

 

“We zijn dit traject ingegaan om te kunnen bewijzen dat het werkt”, zo verklaart Eduard openhartig. “En dat doet het”, springt Marco van Eijk hem bij. “In de afgelopen zomer hebben we veel energie opgebouwd en we moeten natuurlijk nog even de winterperiode afwachten, maar eigenlijk twijfel ik er niet aan dat we onze energierekening volledig gaan wegwerken.”

 

Van Ginkel Infra en installatiebedrijf Diepeveen werken samen aan dergelijke projecten. Eduard verzorgt de plaatsing van de Xion ketel en de zonnepanelen en Aris Diepeveen verzorgt de collectoren en het CV technische gedeelte. “Het voordeel is dat we allebei heel erg gaan voor het maximale”, zo vertelt Aris Diepeveen. “Onze lat leggen we hoog en dat wordt enorm ondersteund door de materialen waarmee Eduard en ik werken. Daarmee is succes eigenlijk gegarandeerd. En wat is er dan mooier als je in Renswoude een dergelijk prestigeproject neer kunt zetten.”

 

“Wat mij betreft is een dergelijke investering een aanrader voor iedereen die aan het einde van de rit centen over wil houden. Het rendement is immers ruim 10% op jaarbasis. Dat krijg je niet bij de bank”, zo besluiten Marco en Edith van Eijk.

 

Voor wie meer wil weten over de mogelijkheden die Van Ginkel Infra te bieden heeft, surf dan naar www.vanginkelinfra.nl.