Nieuws


NIEUW MONTAGE SYSTEEM VAN DER VALK SOLAR SYSTEMS

 

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuwe Valk Solar Portrait systeem is perfect geschikt voor de nieuwe 350 watt Q-Cells panelen. Het is een zeer degelijk systeem en er kan door middel van een Oost/West systeem meer Kw/h per m2 van uw dak worden gehaald.

interesse? neem contact met ons op!


Salderingsregeling verlengd tot 2023

De salderingsregeling voor zonnepanelen wordt tot 1 januari 2023 ongewijzigd voortgezet. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Het blijft hierdoor financieel aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen. De salderingsregeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Eigenaren van zonnepanelen kunnen drie jaar langer salderen dan was voorzien in het Regeerakkoord. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie al zonnepanelen heeft.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/26/salderingsregeling-verlengd-tot-2023


 

Huawei heeft een nieuwe lijn 1-fase omvormers met 2 tracker. Deze omvormers zijn zeer geschikt voor de kleinere installaties van 2 t/m 5,5 Kw. Het zeer hoge rendement van max. 98.5% is door andere merken nog niet gehaald in deze typen 1-fase omvormers.


 

Van Ginkel Energie Techniek heeft een project in opdracht voor 528 PV panelen. Deze panelen worden na renovatie van het platte dak geplaatst. Elke woning, 132 stuks krijgt hierbij een eigen omvormer om zo de energie prestatie te verbeteren.


Krantenartikel Dorp en Streek nieuws:

Primeur duurzaamheid in Renswoude!

Foto artikel krant

 

RENSWOUDE – Om met je eerste energie nul opdracht meteen een primeur te plaatsen is bijzonder. En toch deed Renswoudenaar Eduard van Ginkel dat met zijn bedrijf Van Ginkel Infra.

 

“Ik werk samen met installatiebedrijf Diepeveen. Sommige klussen zijn nou eenmaal te gecompliceerd om alleen te doen en ik heb in Diepeveen een gedegen partner in samenwerking gevonden”, zo laat Eduard weten als we hem treffen bij het bewuste project in Renswoude. Het bewuste project met een Xion ketel is geplaatst bij Marco en Edith van Eijk die zeer tevreden blijken met het beloofde resultaat.

 

Edith vertelt: “Ik heb Eduard via gezamenlijke contacten leren kennen en wist eigenlijk niet eens wat hij precies deed. Maar toen ik aangaf dat ik nog wel wat wensen had met betrekking tot onze boerderij raakten we in gesprek en ik werd meteen enthousiast. En inmiddels ben ik nog enthousiaster als ik zie dat we veel minder energie gebruiken. Het leuke is dat we dat ook allemaal op een speciale website in kunnen zien.”

 

De lezer van dit verhaal zal inmiddels wel denken ‘en waar gaat dit nou allemaal om’. Eduard legt het uit: “Zonnepanelen, zonnecollectoren gecombineerd met een Xion ketel. Een uniek systeem in Nederland dat wij als enige plaatsen. De apparatuur en materialen zijn op een dusdanige manier geconstrueerd en samengesteld dat er een zeldzaam hoog rendement te halen is uit zonne-energie. Ons systeem kan volledig ‘energie-nul’ gemaakt worden met een veel lagere investering.”

 

“We zijn dit traject ingegaan om te kunnen bewijzen dat het werkt”, zo verklaart Eduard openhartig. “En dat doet het”, springt Marco van Eijk hem bij. “In de afgelopen zomer hebben we veel energie opgebouwd en we moeten natuurlijk nog even de winterperiode afwachten, maar eigenlijk twijfel ik er niet aan dat we onze energierekening volledig gaan wegwerken.”

 

Van Ginkel Infra en installatiebedrijf Diepeveen werken samen aan dergelijke projecten. Eduard verzorgt de plaatsing van de Xion ketel en de zonnepanelen en Aris Diepeveen verzorgt de collectoren en het CV technische gedeelte. “Het voordeel is dat we allebei heel erg gaan voor het maximale”, zo vertelt Aris Diepeveen. “Onze lat leggen we hoog en dat wordt enorm ondersteund door de materialen waarmee Eduard en ik werken. Daarmee is succes eigenlijk gegarandeerd. En wat is er dan mooier als je in Renswoude een dergelijk prestigeproject neer kunt zetten.”

 

“Wat mij betreft is een dergelijke investering een aanrader voor iedereen die aan het einde van de rit centen over wil houden. Het rendement is immers ruim 10% op jaarbasis. Dat krijg je niet bij de bank”, zo besluiten Marco en Edith van Eijk.